Rise and shine LADEBA 2016!

Our students keep on discovering the city of Barcelona but this time from the point of view of their major classes. The International Relations group visited the exposition “Making Africa” in the Center of Contemporary Culture of Barcelona, located in the heart of the Raval district. Meanwhile, the students of “Cultura y Cocina” learned how hard it actually is to bake bread. On the other side of “las Ramblas”, in the Gothic quarter and in Born, the architecture students wandered around the area appreciating how the city evolved during the Middle Ages.  This same time period was also the matter of study for the “Barcelona y la Cultura Moderna” class as it ventured into the National Musem of Art of Catalonia. The Oceanography class headed to the Cosmocaixa –the Science Museum- to learn how planetary rotation effects oceanic currents.

In the evening, the students enjoyed eating “churros con chocolate”, one of the most typical Spanish treats. They went to a café called Dulcinea, located in Carrer Petrixol, the street to go if you want to taste delicious “churros” in Barcelona.

More adventures await the LADEBA 2016 students in their field trip to the old Roman town of Tarragona.

 

¡Saludos desde Ladeba!

Hoy los alumnos han seguido descubriendo la ciudad desde la perspectiva de sus materias. El grupo de Relaciones Internacionales ha visitado la exposición “Making Africa”, en el Centro de Cultura Contemporánea de Barcelona, en pleno barrio del Raval. Mientras, muy cerca, en la panadería Mistral, los estudiantes de Cultura y Cocina aprendían sobre la complejidad que se esconde en el proceso de elaboración del pan. Al otro lado de las Ramblas, en el barrio gótico y el Born, los estudiantes de arquitectura deambulaban por las calles para ver cómo evolucionó la ciudad durante la Edad Media. El mismo periodo ha sido estudiado por los estudiantes de Barcelona y la Cultura Moderna, pero éstos en las salas que el Museo Nacional de Arte de Catalunya dedica al Arte Gótico. La clase de Oceanografía se ha dirigido al Cosmocaixa -el Museo de la Ciencia- para aprender sobre los efectos de la rotación planetaria en las corrientes oceánicas.

Por la tarde los estudiantes se han puesto las botas comiendo churros con chocolate, un clásico de la merienda española. Lo han hecho en Dulcinea, en la Calle Petritxol, la calle de Barcelona que alberga más chocolaterías.

Mañana nos espera un día largo e intenso: ¡una excursión a Tarragona!